Links

Maartenshoeve
Bij onze manege rijden ook kinderen met een beperking/handicap.
Zij rijden gewoon in de lessen mee en dat gaat goed. Om deze kinderen nog beter te kunnen begeleiden heeft Ans op de cursus Paardrijden op maat gevolgd.
Dit is een initiatief van de Maartenshoeve (bij de Maartenskliniek), dé manege voor mensen met een beperking. De cursus wordt gegeven door Anneke Berendijk, instructrice en leidinggevende van De Maartenshoeve. De eerste ochtend zit er inmiddels op met uitleg over diverse lichamelijke aandoeningen. Zoals voor iedereen moet het ponyrijden leuk en zinvol zijn. Als je zo’n groot dier “aankunt” vergroot het jouw zelfvertrouwen.
Als je slecht of niet kunt lopen, loopt de pony voor jou.
Altijd het tempo aanpassen aan de ruiter, op een “passende” pony, in een veilige omgeving met een positieve benadering zonder onmogelijke doelen te stellen.
Dus lesgeven op maat.

Brooke
Afgelopen jaar is er een actie geweest om geld op te halen voor dit “ziekenhuis”.
Met dit geld kunnen paardeneigenaren in Egypte hun paard laten behandelen in de dierenkliniek. Deze dieren leven vaak onder schrijnende omstandigheden. De eigenaren hebben niet de middelen om beter voor hun paarden te zorgen. Ze moeten er de kost mee verdienen.

S-BB
Hier vind je informatie over het kenniscentrum ‘S-BB’ (voorheen Aequor) met betrekking tot opleidingen, werk, vacatures en stages. S-BB is een bedrijf dat opleidingscertificaten beheert.

KNHS
De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) is de nationale vereniging, die de paardensport professioneel en pro-actief bevordert. Recreanten en wedstrijdsporters kunnen hun sport hierdoor zo optimaal mogelijk beoefenen. Uitgangspunt is het welzijn van en de verantwoorde omgang met paard en pony.

FNRS
De Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) is de brancheorganisatie voor hippische ondernemers in Nederland. Naast het behartigen van de belangen van haar leden, biedt zij een goede ruiteropleiding voor alle ruiters op FNRS-ruitersportcentra en organiseert zij cursussen.

Euregio
Euregio project Grenzeloos paardrijden
Ontdekt u gezamelijk met uw vierbenige vriend de grote en kleine schatten van het natuur en kultuurlandschap aan de Rijn, Maas, IJssel en Waal.

Xcellenthorse
Hippo Zorg/Xcellent Horse: Dé Paardenverzekeraar van Nederland.
Geert kan je meer informeren over deze verzekering.

Bergruiters-Pegasus
Paardensport vereniging “de Bergruiters”
De paardensportvereniging die nauw samenwerkt met de manege.

Nijmegenonline.nl
Deze link heeft geen uitleg nodig.

Hondenuitlaatservice pino
Hondenuitlaatservice Pino
Op zoek naar een honden uitlaatservice?
Bij hondenuitlaatservice Pino ben je aan het juiste adres!